Fietsverlichting

Op de fiets is goede zichtbaarheid van levensbelang. Zodra de wintertijd ingaat i s het extra belangrijk om goed gezien te worden. Goedwerkende fietsverlichting is dan onmisbaar. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt namelijk in het donker.

Toolkit Fietsverlichting voor VVN afdelingen en werkgroepen
Een ‘actie fietsverlichting’ is één van de meest populaire activiteiten van lokale VVN afdelingen en werkgroepen. Om VVN afdelingen te ondersteunen komt dit jaar de Toolkit Fietsverlichting beschikbaar. Een koffer met materialen als een opvallende vlag, gereedschap en mobiele verlichting voor op de controlelocatie. Duurzame materialen die je als VVN afdeling nog jaren kunt gebruiken.
 
Speciaal voor dit jaar zitten er bij iedere Toolkit eveneens checklists (controlekaarten) en gadgets.
Dit om afdelingen tegemoet te komen die voor 2017 geen subsidie hebben voor het organiseren van een actie. Een Toolkit bevat materiaal voor het controleren van 250 fietsers.
 < br>Vraag de Toolkit kosteloos aan!
Het goede nieuws is dat de Toolkit Fietsverlichting geheel kosteloos is. Wel is het aanbod beperkt, want de totale voorraad zal 65 stuks bedragen. Per VVN afdeling of werkgroep is er één Toolkit aan te vragen.
Wil je als afdeling in aanmerking komen voor de Toolkit? Vraag deze dan hier aan. De levering van de Toolkits is gepland in de week van 9 oktober.
 
Informatie landelijke VVN website
Op de landelijke VVN website is een aparte pagina over fietsverlichting: https://vvn.nl/zichtbaarheid. Naast feiten en cijfers vind je hier wettelijke regels en tips om nog beter op te vallen.